top of page

Najlepši privatni otoki

Stavimo, da ste nekoč sanjali o vaši popolni poroki, morda celo do te mere, da ste naredili albume, napolnjene z vašim najljubšim dekorjem, cvetjem in obleko. Dobra novica je, da sedaj, ko ste odrasli, lahko te težnje končno spremenite v realnost – začenši z lokacijo. In če vprašate nas, je eden najboljših načinov, da rečete ''Vzamem'', t. i. destinacijska poroka.

Za enodnevne dogodke se zdi, da nikoli ne trajajo dovolj dolgo, še posebej, ko so vse vaše najljubše osebe zbrane na istem mestu. Namesto tipičnih lokalnih prizorišč je tako vredno razmisliti o najemu privatnega otoka, kjer se lahko vaši gostje dodobra spoznajo. Predstavljamo vam štiri otoška naselja s prenočišči za do 30 ljudi, ki so vredna vsakega centa.


Laucala – Fidži

Če ste navdušen popotnik ali samo ljubitelj čudovitih hotelov, ste verjetno že slišali za Laucalo, privatni otok, ki leži v južnem Tihem oceanu in je začel vzbujati pozornost z odprtjem decembra 2008. Znana kot eden najbolj ekskluzivnih svetovnih privatnih resortov pa ima fidžijska posest ceno, ki se s tem ujema. Laucala, ki pokriva le približno 15 odstotkov 10 km2 velikega otoka, je sestavljena iz 25 tropskih vil z bazenom, 5 restavracij, golf igrišča z 18 luknjami, centra vodnih športov (s floto 14 plovil), bazena, ki se razteza na kar 200 m2 in spa-ja. Preostali del okoliških zemljišč je neokrnjenih, na njih pa prebivajo redke živali, ki jih najdemo samo na tem arhipelagu. Koralni grebeni, džungelski teren, divje orhideje, mangrove in morsko življenja so vsi del prelepega naravnega bogastva tega privatnega otoka. Vse rezidence, sposobne namestitve 72-ih gostov naenkrat, so zasnovane kot glamurozne različice tradicionalnih fidžijskih domov in so ''posute'' po severni obali. Vile so ustvarjene s tekočimi oblikami in zgrajene le z uporabo naravnih materialov. Ne glede na nadstropje so vse sobe opremljene z infinity bazenom in buggyjem za prevažanje po letovišču. Čeprav je to najdražji otoški resort, ki vam ga predstavljamo, z vrtoglavo ceno €132 tisoč na noč, ima določene bonitete, vključno z brezplačno hrano in pijačo, masažo in vožnjo v njihovi privatni podmornici, ki se potopi tudi do 460 metrov.



Necker Island – Britanski Deviški otoki

Necker Island, ki je v lasti Sira Richarda Bransona, bilijonarja in ustanovitelja koncerna Virgin, je nedvnomno eden najlepših privatnih otoških letovišč. Čudovit resort vključuje šest hiš v balijskem stilu in glavno hišo z osmimi spalnicami. Te so opremljene z dvema bazenoma z barom in velikanskim jacuzzijem, v katerem lahko uživa več kot 30 ljudi. Na 300 tisoč m2 velikem otoku bodo nekaj zase našli tako avanturisti kot iskalci miru in sporostive, saj je na voljo veliko različnih aktivnosti – zipline, križarjenje, vodni športi, tenis, pilates, joga... Kot je za Bransona značilno, je tudi nočno življenje na Neckler Islandu edinstvena izkušnja. Glede na vaše želje lahko resort poskrbi za tematsko večerno zabavo, npr. casino noč, disko vročico, moroški večer ali zabavo na plaži. Tako lahko z gotovostjo trdimo, da se bo vaših 200 svatov na prečudovitem otoku neizmerno zabavalo, vse ''samo'' za €57 tisoč na noč.



Petit St. Vincent – Grenadini

Maja letos je se je Petit St. Vincent pridužil National Geographic-ovi lestivici najbolj edinstvenih nastanitev na svetu kot njegov 25. član. Resort na otoku, ki se razteza na 465 tisoč m2, je bil priznan med vsemi šestimi celinami kot vodilen na področju izrednih izkušenj gostov in uresničevanja njihovih individualnih želja. To nam že takoj pove, da ne gre za običajene počitnice na otoku. Petit St. Vincent je bil zgrajen v 60-ih letih z uporabo lokalnih materialov in s predanostjo ohranjanja naravnega habitata otoka. Bivanje v 22-ih vilah in kočah je preprosto in omogoča odklop od stresnega vsakdanjika; odsotnost Wi-Fija, televizorjev in telefonov vam bo omogočila pravo sprostitev. Skupaj s 130 člani osebja resort ponuja balijski spa in wellness, dve restavraciji, bar, vinsko klet in sedem plaž. Je tudi pravi raj za potopljače, saj je dom Jean-Michel Cousteau (sin potapljaškega pionirja Jacquesa Cousteaua) potapljaškega centra, ki v čarter oddaja tudi štiri jahte in jadrnico, s katerimi lahko raziskujete prelepe otoke Windward. Intimno vzdušje (nastanitev za le 56 gostov) in popolna sprostitev je na voljo za €24 tisoč na noč.



Fregate Island Private — Sejšeli

Otok Fregate je dom 2200 redkih Aldabra Giant želv, več kot 100 vrstam ptic, sedmim plažam in 19 rezidencam ter je bil prvotno zatočišče za pirate. Če vas vse to še ne prepriča, naj vas opomnimo, da svojo poroko praznujete na čudovitih Sejšelih. Čas boste lahko preživljali v muzeju, kapeli, yacht klubu ali Fregate hiši, ki je deluje kot matica,v kateri najdemo recepcijo, glavno restavracijo, knjižnico, zbirko starih rumov in viskijev ter vinsko klet. Ločen od glavne stavbe pa je z granitnimi kamni obdan Rock spa, ki ponuja različne tretmaje kot tudi fitnes, vadbe in jogo. Toda prava poslastica na otoku Fregate so njegove namestitve. Vseh 16 rezidenc je elegantno dekoriranih in odraža kolonialno arhitekturno dediščino otoka. Za svatbo posebej primerno – če si lahko privoščite postavko €22 tisoč na noč – je naselje Banyan Hill, tri ločene vile, ki so povezane preko glavne stavbe, ki ponuja odprt dnevni prostor za skupno druženje. Z ogromno kuhinjo, tv loungeom, privatnim infinity bazenom in buggyji za prevažanje po otoku predstavlja pravi mali raj.



bottom of page