top of page

Oddih v osrčju narave

Apartmaji Golte


Želite pobegniti mestnemu vrvežu? Privoščite si sproščujoč oddih v osrčju neokrnjene narave, na planoti Golte, ki predstavlja odlično izhodišče za smučanje, pohode, kolesarjenje in odkrivanje skritih kotičkov Zgornje Savinjske doline.Golte so eno izmed najbolj znanih gorskih središč v Sloveniji, nahajajo pa se v jedru Savinjske doline, kjer alpska pokrajina nudi neomejeno število priložnosti za občudovanje naravnih lepot, različna aktivna doživetja ter spoznavanje kulturnih in kulinaričnih znamenitosti.


Poleti so Golte priljubljena točka za ljubitelje pohodništva, kolesarjenja in pristne narave, pozimi pa paradiž za smučarje, saj ponujajo več kot 12 kilometrov raznolikih smučarskih prog. Do vrha planote se lahko pripeljete kar z avtomobilom, ali pa se na smučišče Golte povzpnete z najdaljšo nihalko v Sloveniji.Prisluhnite tišini dreves in škripanju sveže poteptanega snega na nadmorski višini med 1.280 in 1.576 metri. Smučišče Golte je bilo večkrat nagrajeno kot najboljše slovensko smučišče, saj se tam lahko poleg smučanja in deskanja preizkusite tudi v turni smuki. Naravni snežni odeji se prav tako lahko dodaja tehnični sneg, ki poskrbi za izjemne pogoje za smuko. Na voljo je sedem različnih naprav, od katerih so določene prenovljene – poleg nihalke obratujejo tri sedežnice, dve vlečnici ter poligon s tekočim trakom za otroke. Proge so primerne tako za začetnike kot mojstre karving zavojev, zato bo vsak našel nekaj zase. Na Golteh lahko smučarsko znanje osvojite ali nadgradite pod strokovnim vodstvom smučarske šole Beli zajec, ki je znana po prijaznem delu s skupinami in posamezniki. Izkušeni vaditelji otroke popeljejo do prvih zavojev, odraslim pa pomagajo do boljše tehnike in dinamike smučanja. Na pomoč priskočijo tudi pri izposoji in servisu smučarske opreme, ki jo potrebujete za varno in prijetno vožnjo.


Neposredno ob smučišču se nahaja nov kompleks apartmajev, ki omogočajo bivanje na idilični lokaciji. Zunanjost v stilu lesenih koč je lepo integrirana v naravno okolje, medtem ko udobna notranjost ponuja vse potrebno za sprostitev po dnevu, preživetem na prostem. Obiskovalci se namreč lahko za popoln odklop prepustijo številnim aktivnostnim, tako v hladnejših kot v toplejših mesecih, ter se med raziskovanjem planote naužijejo svežega zraka, krasnih razgledov in lokalnih specialitet. Moderna namestitev ponuja tri tipe apartmajev, od katerih se vsi ponašajo z balkoni, ki razkrivajo čudovito gorsko panoramo. Najbolj prostoren Planinski biser vabi večje družbe, medtem ko sta apartmaja Planinski raj in Cvet planin prava izbira za pare ali družine z otroki. Ti se lahko prav tako zabavajo v sankanju, saj sta na Golteh urejeni dve sankaški progi, na katerih bodo tudi starši podoživeli staro radost.Adrenalinski navdušenci in vsi, ki se zlahka ne ustrašite novih izzivov, pa se podajte na zipline coaster, kombinacijo divjih spustov, obratov in dvigov, ki spominja na vožnjo z vlakci smrti v zabaviščnih parkih, le da gre za spuščanje po jeklenicah, visoko med vrhovi dreves. Doživeli boste veselje, vznemirjenje in še veliko več.


Ker je zvečer čas za umiritev misli, si lahko gostje apartmajev v le streljaj oddaljenem wellness centru Hotela Montis privoščijo vrhunsko razvajanje. Ogrejte si srce v svetu savn, sprostite mišice v masažnem bazenu in odmislite vse skrbi med blagodejno masažo.

Commentaires


bottom of page