top of page

Jadranska gostoljubnost

Hotel Bevanda


Hotel Bevanda je nastal na temeljih istoimenske restavracije, ustanovljene leta 1971, pred petimi leti pa je ta skupaj z barom doživela temeljito prenovitev. Legendarno ime jadranske gostoljubnosti so obogatili z desetimi hotelskimi sobami, za realizacijo katerih stoji lokalni podpis – arhitekti iz Reke so zasnovali dizajn, lokalna podjetja pa so realizirala vizualno podobo hotela.



Vsako izmed desetih sob so poimenovali po nekaterih slavnih osebah, ki so tekom svojega življenja obiskale Opatijo, in se jim tako poklonili. Prav vse ponujajo čudovit pogled na Kvarnerski zaliv in zagotavljajo maksimalno udobje. Med najbolj popularnimi so deluxe dvoposteljne sobe in deluxe suite, ki so opremljene tudi z jacuzzijem. Ekskluziven dizajn sob je oplemeniten z materiali najvišje kakovosti, vrhunskim avdio in TV sistemom znamke Loewe, dovršenimi kavnimi aparati Illy, bogato založenim mini barom in luksuzno francosko kozmetiko Lanvin.


V Bevandi do vsakega gosta pristopajo na edinstven način, toda vedno z enotnim ciljem – uresničiti čisto vse njihove želje. Osebno storitev smatrajo za vsakodnevno nujnost in tako je ta postala eden od njihovih cenjenih zaščitnih znakov.



Gastronomska ponudba hotela z vrhunsko restavracijo Bevanda na čelu je prav posebna zgodba. Epicenter kulinaričnih čarovnij je velik prostor s 120-imi sedeži, ki se razprostira ob morju in gostom ob uživanju v jedeh nudi sijajen pogled na zaliv. Med obnovo so restavracijo preuredili v istem stilu kot hotel.


Koncept Bevandine kuhinje se osredotoča na stalno iskanje lokalnih sestavin odlične kakovosti in njihovo pripravo s poudarkom na čistih, izvirnih okusih. Posebno pozornost je treba nameniti svetovno znanim specialitetam – kvarnerskim škampom, viškemu jastogu, malostonskim ostrigam, istrskim morskim ježkom in jadranski tuni.



Ponos restavracije je tudi vinska klet, ki hrani več kot 750 etiket in tako predstavlja najbogatejšo in najbolj raznoliko izbiro vin v regiji. Ta prihajajo z vseh koncev sveta, seveda pa njihova zbirka vključuje tudi najboljšo hrvaško kapljico. Čuvaj te impresivne vinske zgodbe je menedžer F&B Klaudio Jurčić, ki je prav tako štirikratni hrvaški prvak v sommelierstvu.


Bevanda pa se pohvali tudi z najekskluzivnejšo plažo v Opatiji, Lido Beach Resortom, ki se razprostira na 5.000 kvadratnih metrih ob prelepem jadranskem morju. Gostje se lahko sprostijo v udobju ležalnikov sodobnega dizajna, se shladijo s pijačo iz bara ali uživajo v čarobnih rokah masažnih terapevtov.



Resen koncept, pristop in vlaganja so obrodili resne rezultate – Bevanda je danes brez dvoma eden najlepših hotelov na Jadranu, kot tudi del skupine Relais & Châteaux, medtem ko se restavracija pohvali s članstvom v prestižni skupini JRE – Jeune Restaurateurs d’Europe.


www.bevanda.hr




bottom of page