top of page

Čarovnija v Istri

Stancija Meneghetti


Magičnost ni nikoli za prvim vogalom. Za njo se je treba kar malo potruditi. Dogodi se, da ko iščete, tudi najdete. Tako je tudi z resortom Meneghetti. Morate stran od glavne ceste, ki vodi od sredine Istre proti Puli, stran od mest in umazanije, na makadamsko cesto v praktično brezpotje in tam najdete idilično oazo – Stancijo Meneghetti.



Na koncu ene takšne poti, ki je postavljena na magičnem istrskem polotoku, vas pričaka oaza miru, s petjem ptic, oglašanjem škržatov, z opojnim vetričem, z vonjem po dišeči kadulji, sivki, s povsod prisotnim vonjem grozdja in rož, ki cvetijo ob vinski trti. Stancija Meneghetti nadaljuje tradicijo proizvodnje najboljšega vina in olivnega olja, ki v Istri izvira še iz dobe Rimljanov. Vino so tukaj proizvajali že v sredini 19. stoletja, nov list v zgodovini proizvodnje vina pa so v Meneghettiju, pod vodstvom družine Plišo, obrnili leta 2000, ko so prevzeli in popolnoma preuredili in zasadili prve oljke in vinsko trto.


Pozicioniran v podeželjskem okolju sredi nedotaknjene narave, Wine hotel Meneghetti gostom nudi luksuz in zasebnost. Hotel neguje posebno sofisticiranost in pristnost s svojo istrsko arhitekturo. Stare lesene preklade in tlaki kmečke arhitekture istrskega kamna v kombinaciji z modernim in antikvariatnim pohištvom namestitvi ustvarjajo edinstveno scenografijo za idealen počitek. Od leta 2016 ima hotel v svojem sestavu 25 luksuznih enot: deset sob in apartmajev ter petnajst razkošnih rezidenc z lastnimi terasami in vrtovi. Hotel je od leta 2013 član mednarodne skupine ekskluzivnih hotelov in restavracij Relais & Chateaux in dobitnik neštetih nagrad in priznanj, od katerih moramo poudariti, da je uvrščen med deset najboljših svetovnih hotelov po izboru gostov preko aplikacije Booking za leto 2014, in med deset najboljših evropskih food hotelov po izboru magazina Geo Saison za leto 2016.



Restavracija Meneghetti, ki je odprta vsak dan za kosila in večerje, neguje moderni stil kuhanja, ki temelji na lokalni hrani v izvedbi šefov kuhinje, Danijele Pifar in Bojana Vukovića. Duet že več kot 10 let skupaj pretvarja tradicionalne istrske recepte v nova kulinarična doživetja. Njihov sofisticirani kulinarični izraz preslikava dinamičen odnos med ruralno in urbano Istro, ki temelji izključno na sveži in zdravi hrani lokalnih proizvajalcev.

Gosti, ki si želijo počitka, se lahko brezbrižno sproščajo z masažami ali v novem spa centru Energy Clinic. Tisti, ki želijo aktivni dopust, lahko uporabljajo fitnes, savno ali dva zunanja in en notranji bazen. Lahko se tudi sprehajajo, tekajo ali kolesarijo. Letos prav tako nudijo privatno morsko plažo Meneghetti beach, samo nekaj minut hoje oddaljeno od hotela.


Comments


bottom of page