top of page

Inovativen pristop k negi kože

Dr. E. Voss


S Heleno Kosmina, direktorico podjetja Arlen, ki med drugim zastopa profesionalno kozmetiko Dr. E. Voss, smo se pogovarjali o inovativnemu pristopu k negi kože, ki opredeljuje to nemško blagovno znamko. Namesto klasičnih linij izdelkov, Dr. E. Voss zagovarja personalizirano negovanje kože. Temelji na konceptu sistema Dual lift, ki ločeno obravnava dermis in epidermis. Ta pristop izhaja iz spoznanja, da sta ti dve plasti kože popolnoma različni in zahtevata ločeno, specifično obravnavo in nego. Rezultat je večja učinkovitost in hkrati manjša poraba izdelkov, saj koži nudimo natančno to, kar potrebuje.




Kaj za vas pomeni lepota?

Resnična lepota ni le preprosto površinsko bleščanje, temveč subtilna moč, ki izvira iz naše notranje narave. Ko negujemo ljubezen do sebe, ko z veseljem delimo svoje talente in ko negujemo pozitivno energijo, to postane odsev našega pristnega bivanja.

Samozavest, ki jo nosimo v sebi, ni le vizualno opazna, temveč tudi nalezljiva. Ko živimo s prepričanjem, da smo vredni ljubezni in spoštovanja, to izžarevamo navzven. Vse to tvori zapleteno mrežo naših odnosov z drugimi in s svetom okoli nas.

Poleg tega je lepota povezana z našo sposobnostjo empatije in sočutja. Ko smo sposobni razumeti in spoštovati raznolikost okoli nas, ko izkazujemo sočutje do drugih ljudi, to izboljšuje našo notranjo lepoto in nas naredi bolj privlačne. V resnici je lepota večplastna in vsak dan imamo priložnost, da jo še bolj razvijamo ter delimo s svetom.


Kako izgleda vaš lepotni ritual?

Vsak dan z veliko pozornostjo sledim svojemu lepotnemu ritualu, ki ga prilagajam potrebam in trenutnemu stanju moje kože. Prepričana sem, da je dosledno izvajanje tega rituala ključnega pomena za ohranjanje zdrave, sijoče in negovane kože.

Zjutraj začnem svojo nego z nežnim čiščenjem obraza, pri čemer uporabljam čistilno peno Dr. Voss. Nadaljujem z uporabo tonika, ki uravnava pH kože in povečuje učinkovitost absorpcije kozmetično aktivnih sestavin.

Posebno pozornost namenim predelu okoli oči, kjer uporabim hialuronski serum Fresh Eyes Roller za zmanjšanje gubic in zabuhlosti. Nato enakomerno nanesem močan anti-aging nizkomolekularni hialuronski serum Supreme Glow Eliksir po celotnem obrazu in vratu. Nadaljujem s hialuronskim serumom s ceramidi za ustnice, Botolip 3D, ter eno izmed dnevnih LIA C6 krem (v tem trenutku uporabljam kremo 24k Gold), v kombinaciji s specialno kremo za območje okoli oči, Eye Cream od Dr. Voss.

Večerni ritual začnem z nežnim umivanjem obraza s čistilno peno, nato nanesem tonik. Na suh obraz nanesem enega od Vossovih hialuronskih serumov (trenutno je to Retin X BoosterAB3) ter LIA C6 Retin X nočno kremo. Po potrebi dodam še kakšen drug izdelek, na primer napredno anti-aging kapsulo, ki ustreza trenutnim potrebam moje kože.

Enkrat tedensko svoji koži privoščim piling, poleg tega pa redno uporabljam različne maske, tako za obraz kot tudi za predel okoli oči, kar dopolnjuje in bogati moj lepotni ritual.



 Kdaj ste se spoznali s kozmetiko Dr. E. Voss?

Leta 2017, na kozmetičnem sejmu v Dusseldorfu.Takrat sva z očetom na sejmu obiskala naše druge poslovne partnerje, ki so naju usmerili k ogledu razstavnega prostora Dr.E.Voss. Filozofija znamke se nama je zdela izjemno zanimiva in drugačna v primerjavi z drugimi.

Zaradi nevrodermitisa moje mlajše sestre, pri kateri nobene kreme razen kortikosteroidnih, niso prinesle izboljšav, naju je še posebej pritegnilo dejstvo, da Dr. E. Voss ponuja izdelke, ki lahko pomagajo brez uporabe kortikosteroidov. Po sejmu sva s seboj prinesla dva izdelka (hialuronski gel Hyaderm N in pomirjujočo kremo LIA C6) in ju dala na preizkus mlajši sestri Katji.

V manj kot dveh tednih smo opazili izjemne rezultate, kar nas je hitro pripeljalo v stik z njimi. V roku nekaj dni smo že sedeli na sestanku na sedežu Dr. E. Voss v Kölnu. Sledilo je večmesečno testiranje drugih izdelkov, in ko smo opazili izjemne rezultate tudi pri ostalih, ter smo bili trdno prepričani v kakovost znamke, smo se odločili za sodelovanje.


Kaj Dr. E. Voss ločuje od drugih znamk?

Znamka Dr. E. Voss izstopa zaradi svojega inovativnega pristopa k negi kože. Razlikuje se na več področjih, ki so ključnega pomena za reševanje kožnih problematik in kvalitetne nege kože. Za formulacijami stoji dr. Eckart Voss, doktor kemije z več kot 50- letnimi izkušnjami na področju kozmetične industrije. Kozmetiko Dr. E. Voss zaznamuje brezkompromisna predanost kakovosti. Izdelki so brez emulgatorjev, konzervansov, silikonov, parabenov in drugih koži nepotrebnih sestavin. K učinkovitosti doprinese ogromno tudi to, da izdelki vsebujejo visoke koncentracije aktivnih učinkovin, kar zagotavlja vidne rezultate.



Kateri izdelek priporočate za zimske dni?

Za ustrezno nego kože ni dovolj le uporaba enega izdelka, saj s tem ne moremo zadovoljiti potreb osnovnih plasti kože. Priporočam vzpostavitev dnevne rutine (zjutraj in zvečer) ter dosledno upoštevanje le-te, saj je rutina ključnega pomena za ohranjanje zdrave in negovane kože, ne glede na letni čas.

Res je, da je koža pozimi zaradi več dejavnikov bolj izsušena, zaradi česar postane tudi bolj občutljiva in dovzetna za razvoj škodljivih mikroorganizmov.

Hidratacija je ključna za zdrav videz in obnovo kože. Hialuronska kislina, kot naravna molekula kože, prispeva k njeni navlaženosti, prožnosti in čvrstosti, kar posledično ohranja mladostni videz. Hialuronsko kislino lahko vnašamo v kožo s serumi in z geli. Dr. Voss ponuja širok izbor serumov in gelov. Izbira je odvisna od specifičnih potreb in težav, ki jih želimo rešiti.

Ključ do zdrave kože v vseh letnih časih pa je ohranjanje zdrave epidermalne bariere. Za to so idealne kreme Dr. Voss, saj se razlikujejo od večine krem na trgu, ki temeljijo na emulgatorski osnovi. Kreme Dr. Voss imajo LMS osnovo, ki vsebuje lipide in ceramide, podobne naravni lipidni barieri. Ta se vkomponira v kožo, jo krepí in preprečuje prekomerno izhlapevanje vode.

Kot dodatno nego pozimi priporočam redno uporabo mask. Osebno najpogosteje uporabljam Vitaminsko masko za obraz in Vitaminsko masko za vrat, ki s svojimi učinkovinami, kot so niacinamid, pantenol, alantoin in hialuronska kislina, dodatno navlažita in pomirita kožo.

 

Kakšno vlogo igra tonik pri negi kože?

Tonik igra pomembno vlogo v procesu nege kože, saj opravlja več pomembnih funkcij. Ena izmed bistvenih nalog je uravnavanje pH vrednosti kože, ki se optimalno giblje med 4.5 in 5.5. Pri tem tonik deluje kot nevtralizator, saj obnavlja naravno ravnovesje kože, ki ga voda s svojim pH, ki ni primeren za kožo, lahko poruši.

Pomembno je omeniti, da vse, kar presega pH vrednost 5.5, lahko povzroči različne težave na koži. Takšen pH je namreč idealno okolje za razrast škodljivih bakterij, ki lahko sprožijo raznovrstne kožne težave.

Druga funkcija tonika je odstranjevanje preostalih nečistoč in odvečnih olj s kože. Hkrati pa tonik izboljšuje absorpcijo kozmetično aktivnih sestavin, ki jih nanesemo po njem. S tem omogoča, da koža bolje izkoristi koristne sestavine iz nadaljnjih izdelkov za nego. Ta večnamenski izdelek tako prispeva k celostni in učinkoviti negi kože.


bottom of page