top of page

Bodite aktivni – brez bolečin in odrgnin

Abena Active gel in Abena Skincare Ointment


Ste se odločili, da boste toplejše vreme izkoristili za aktivnosti na prostem, a vas od načrtov odvračajo boleče mišice in sklepi? Omilite neprijetne bolečine v mišicah in odrgnine kože ter jim ne dovolite, da bi vas ovirale pri zastavljenih športnih ciljih.



Danes že vsi vemo, da ima fizična aktivnost pozitiven učinek tako na fizično kot psihično zdravje človeka, kar potrjujejo tudi številne raziskave. Pomembno je, da smo aktivni v vseh življenjskih obdobjih in aktivnost prilagodimo svojim zmogljivostim.


Pogosto, sploh če smo se po pavzi znova spravili »v pogon« ali začeli z vadbo, ki je nismo vajeni, se pojavijo neprijetne bolečine v mišicah, poznane kot zapoznela mišična bolečina oziroma pogovorno »muskelfiber«. Gre za bolečino, ki se pojavi nekaj ur oziroma dan ali dva po fizični aktivnosti in je posledica mikropoškodb mišičnih vlaken.


Kako lahko omilimo ali preprečimo »muskelfiber«?

Neprijetne bolečine v mišicah (in sklepih) lahko učinkovito in hitro omilimo ali odpravimo z uporabo hladilnega gela Abena Active gel. Ta zaradi kombinacije vsebnosti vode in eteričnih olj, kot so poprova meta, evkaliptus in mentol, najprej poskrbi za občutek hlajenja, ki nato preide v blago segrevanje zaradi izboljšane prekrvavitve tkiv. Prav slednja pa je ključna za hitrejšo odpravo bolečin.


Uporabljamo ga lahko pred, med in po aktivnosti. Pred aktivnostjo nam pomaga s sproščanjem mišične napetosti in preprečuje krče, po aktivnosti pa pomirja in spodbudi regeneracijo utrujenih mišic. Obenem deluje kot regulator vlažnosti kože in preprečuje njeno izsušitev. Enostavno se nanaša in ne masti kože.



Kaj pa neprijetne odrgnine kože?

Pogosto med športno aktivnostjo pride tudi do neprijetnih odrgnin, ki so posledica drgnjenja kože ob kožo ali kože ob oblačila. Spomladi je koža zaradi višjih temperatur namreč še pogosteje izpostavljena vlagi. Vročina, potenje in trenje kože pa pogosto pripeljejo do neprijetnih in bolečih rdečin, odrgnin in iritacij kože. Te lahko preprečimo z zaščitnim mazilom Abena Skincare Ointment, ki vsebuje 41 odstotkov maščob ter sestavine, ki kožo pomirjajo in negujejo. Omogoča dobro zračenje in regeneracijo kože, obenem pa na koži ustvari zaščitni sloj, ki naredi mehansko zaščito in tako prepreči trenje. Mazilo Skincare Ointment ne vsebuje barvil in dišav, nanesemo pa ga na suho in čisto kožo na mesto, kjer je prisotno trenje. V primeru že nastale odrgnine se izdelek lahko uporabi le pri suhi in površinski poškodbi kože.



Naj vam bolečine in odrgnine ne vzamejo volje do aktivnosti

Ne dovolite bolečim mišicam in odrgninam kože, da bi vam preprečile aktiven življenjski slog. Ohranite zdrav duh v aktivnem telesu z Abena Active gelom in mazilom Abena Skincare Ointment, katera sta na voljo v lekarnah, specializiranih trgovinah z medicinskimi pripomočki in na www.abena-helpi.si.



bottom of page