top of page

Ženstvenost v svetu mode

Antoninias


Mlado modno oblikovalko Antoninias Elino Smogavc je navdihnila ženska energija, moč in samozavedanje in zaživela je modna zgodba Antoninias, ki s čudovitimi kreacijami predstavnicam nežnejšega spola omogoča, da v ospredje postavijo sebe, svojo ženstvenost in eleganco.



Po tem, ko je slovenska oblikovalka Antoninias Elina Smogavc pri nas pridobila diplomo iz modnega oblikovanja, se je preselila v London, da zaključi magisterij v modnem marketingu in luksuzni maloprodaji. Tam je njeno eksperimentiranje z materiali, vzorci in s teksturami vzbudilo pozornost mnogih, leta 2013 pa se je njeno globoko znanje s področja mode akumuliralo v istoimenski blagovni znamki Antoninias.


Ime Antoninias stoji za žensko, ki je ni strah biti v stiku s svojo ženstvenostjo in refleksira svojo notranjo moč tudi navzven. Telo je ogrinjalo duše, kar nosimo, dopolnjuje celoto, prava izbira omogoča skladnost in je odraz sebstva. Tako tudi oblačila znamke govorijo zgodbo samozavestne, močne, čudovite, drzne ženske, ki je ni strah izstopati in biti drugačna. Ne glede na starost ali figuro, modni kosi Antoninias poudarjajo ženstvenost in prefinjeno eleganco tiste, ki jih nosi, omogočajo pa tudi ekstravaganten videz.


Minimalizem dizajnov dopušča ženski, da poudari svojo postavo in hkrati v ospredje postavi sebe, medtem ko neo-klasika omogoča fluidnost rabe oblačil, saj ne gre zgolj za priložnostna oblačila, ki so stilsko omejena, temveč so dopolnitev življenjskega sloga. Tako se kosi, nosljivi tekom dneva, zlahka prelevijo v evening wear.



Ideje oblikovalke so zaživele že v dveh kolekcijah, za poletje 2016 in jesen/zimo 2016/17, letos pa seveda sledijo nove prelepe in harmonične kreacije. V prvi kolekciji kopalk, ki poudarjajo ženske obline, je mogoče začutiti veliko mero elegance z dodatno noto igrivosti. Primerne so za ležerno poležavanje na soncu in prijetno ohladitev v vodi, kot tudi za kombiniranje z drugimi kosi oblačil, ki ustvarjajo vedno nove atraktivne videze. Sledila je še ena prefinjena kolekcija, tokrat za jesen/zimo, sestavljena iz odtenkov vinsko rdeče, večne klasične črnine, črnih refleksivnih potiskov in zlatih detajlov. Vključuje jumpsuite, dolge obleke in dvodelne komplete, ki v esenci delujejo klasično, vendar z zanimivim preobratom. Oblikovalka je dodala tudi evening wear kolekcijo z dolgimi večernimi oblekami z bleščičastimi dodatki in z zgornjimi deli, ki so minimalistični in dopuščajo kombiniranje s klasičnimi ali z močnejšimi kosi nakita in dodatki, ki postavijo piko na i želeni podobi. Poleti pa nas čaka ekskluzivna kolekcija kopalk, narejenih v omejenih kosih, ki se bodo brez težav prelevile v glamurozen večerni izgled.


www.antoninias.com



bottom of page