top of page

Zdravi in sijoči lasje

Nega las


Ali v resnici veste, kaj vse spada pod nego las in kako lahko najboljše poskrbite za svoje lase kar doma, da bodo ti videti lepi in sijoči vsak dan?Najprej moramo biti pozorni pri samem umivanju las. Umivati je potrebno z občutkom in s krožnimi gibi, saj to predstavlja nekakšen tretma in sprostitev, ki vaše lasišče pomirja in mu daje blagodejen občutek. Vselej na lase dvakrat nanesite šampon. Pri prvem šamponiranju namreč zgolj dvignete maščobo ali umazanijo iz vašega lasišča, pri drugem nanosu šampona pa odstranite z lasišča prav vse, kar je vplivalo na vaše lase. Šampon izpirajte z mlačno vodo, saj se ob tem lasišče sprošča in umirja.


Pri izbiri šampona se odločite za tistega, ki ne vsebuje sulfatov, parabena, petroleja, mineralnega olja, formaldehida, sintetičnih dišav itd. Naštete sestavine namreč vaše lasje oslabijo in škodujejo njihovemu zdravju.


V našem Klubu lepote uporabljamo izključno zdravju blagodejne organsko veganske izdelke za lase, ki vsebujejo izključno sestavine, pridobljene iz narave ali naravnih surovin, ki vaše lasišče zdravijo in dodajo lasem naraven lesk. Obogatijo jih s proteini, ki tvorijo keratin, ta pa lasem doda moč, elastičnost, lesk in obogati samo strukturo las.Hitra in enostavna priprava domače maske za lase

Da bi vaše lase na najbolj enostaven, a zelo učinkovit način lahko negovali tudi doma, sem vam pripravil recept za dve maski, ki bosta vaše lase negovali, učvrstili in jim dodali lesk.

Prva maska je primerna za poškodovane in suhe lase. Potrebujete štiri žlice olivnega olja, dve žlici medu in eno banano. Masko nanesite od lasišča do konic, nato jo nežno vmasirajte in pokrijte z bombažno kapo. Pustite učinkovati pol ure, nato masko dobro sperite in si dvakrat šamponirajte lasje ter dodajte balzam.

Druga maska je primerna za ljudi, ki imajo težave z mastnim lasiščem. Potrebujemo banano in tri kapljice mandljevega olja. Najprej pretlačite banano in dodajte mandljevo olje. Masko nanesite na lase in jo pustite pod kapo delovati pol ure. Po tem času jo sperite, šamponirajte lase in dodajte balzam.


Smernice za leto 2019

Ker se bližamo novemu letu, je prav, da za konec pokukamo še v modne smernice za leto 2019. V prihajajočem letu bodo izstopale frizure asimetričnih oblik, ki so ženstvene in poudarijo obraz. Mehkoba pri striženju in stiliranju bo nujno potrebna, saj bodo v središču oblike frizur, ki vas naredijo kar najbolj ženstvene, vrnil pa se bo tudi mehkejši fru fru. Krajše frizure nas bodo spominjale bolj na deške frizure, a bodo še vedno poudarile prave ženske atribute. Pri moških bo veljala zapoved videza - mladosten, športen, vendar eleganten. Mladi fantje bodo postali moški, starejši pa bodo z novo frizuro delovali vedno bolj mladostni.

Ne glede na trende, ki se iz leta v leto spreminjajo, obstaja trend, ki ne gre nikoli iz mode in velja kot osnova kateremukoli videzu. Najbolj modni je namreč prav tisti stil, v katerem se tako v barvi kot obliki pričeske najbolje počutite vi sami, saj prav zaradi tega žarite in iz vas prihaja vaša notranja lepota, ki vas dela edinstvene in posebne.


Jurij Kesser, Klub lepote


Comentários


bottom of page