top of page

Začinite svoje življenje

Barba sol


Poigravanje z okusi ni bilo še nikoli bolj zabavno kot z aromatično Barba soljo, ki jedem vdahne povsem novo življenje. Edinstvena sol z desetimi različnimi okusi in neskončnimi možnostmi kombinacije bo navdušila vse ljubitelje dobre hrane, ki bodo z njeno pomočjo svoje krožnike spremenili v prave kulinarične vrhunce.

Foto: Dean Grgurica

Zgodba Barba soli se je pričela nekega nedeljskega dne v kuhinji Davorja Podbevška in njegove žene Sare. Ko je zakrulil želodec, hladilnik pa je bil skoraj prazen, sta se odločila improvizirati. Nejodirano nerafinirano morsko sol sta obogatila z mletimi zelišči in ker je bil rezultat tako fantastičen, sta se odločila, da bosta unikatno sol pod imenom Barba ponudila svetu. Uspešno linijo izdelkov sedaj sestavlja že deset različnih okusov, izmed katerih so prav vsi narejeni ročno, skrbno, z ljubeznijo in s sestavinami lokalnega izvora.



Z Barba soljo lahko svoj vsakodnevni obrok popestri nekdo, ki mu kuharija sploh ni blizu, z njo ustvarja navdušen amaterski kuhar ali pa poklicni chef, ki svojim kreacijam želi dodati tisto piko na i. Obogatila bo vse vrste jedi, od hitro pripravljenih hladnih prigrizkov, gurmanskih glavnih jedi do pregrešnih sladic, najboljši okus pa bo pričarala, če jo bomo uporabili, tik preden jed postrežemo.

Ava Tomlje




bottom of page