top of page

Za lepoto ni treba pod nož

Klinika Božikov


Vas ob pogledu v ogledalo vsakič znova zmoti starikav izgled kože na obrazu ter to, da izgleda izsušena in brez energije? Ali pa maščobne obloge na trebuhu, bokih, celo rokah, da o celulitu na stegnih in zadnjici ne govorimo. Se slednjih nikakor ne morete znebiti in to kljub temu, da poskušate paziti na svojo prehrano in se vsaj malo gibate? Ste prav zato začeli razmišljati o estetskem posegu, vendar niste preveč naklonjeni ideji, da bi morali za to pod narkozo in po domače povedano, pod nož? Ženske in tudi moški si čedalje pogosteje pomagajo s t. i. medi spa neinvazivnimi tretmaji oziroma z nekirurškimi metodami oblikovanja telesa in pomlajevanja obraza.



Kaj so medi spa neinvazivni tretmaji?

Medi spa tretmaji se od klasičnih lepotnih programov v wellness centrih ali kozmetičnih salonih razlikujejo po tem, da vse tretmaje izvaja zdravnik, ki je usposobljen za rokovanje s tovrstnimi aparaturami ali pa potekajo pod njegovim nadzorom. Zato jih v klasičnih wellness centrih ne boste našli, pravi naslov zanje so estetske klinike – te namreč lahko prav zaradi usposobljenosti svojega osebja ponujajo bolj specializirane tretmaje pomlajevanja obraza in oblikovanja telesa.

»Medi spa neinvazivni tretmaji zahtevajo strokovni nadzor. Za pravilno uporabo in delovanje je potrebna zdravniška ekspertiza in zato niso dostopni v kozmetičnih salonih ali klasičnih wellness centrih. Posege lahko izvaja le zdravnik ali ustrezno usposobljena medicinska sestra ali kozmetičarka pod njegovim nadzorom. Za dober rezultat namreč ni dovolj le aparat, temveč tudi znanje in občutek osebe, ki z njim rokuje,« medi spa tretmaje opisuje doc. dr. Krešimir Božikov, specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov.

Medi spa tretmajev je več vrst, vse pa povezuje ena značilnost – uporabljajo se kot metoda za zaviranje znakov staranja in za oblikovanje telesa. »Ljudje se čedalje bolj zavedajo pomena zdravja in so zato tudi čedalje bolj ozaveščeni o tem, kaj lahko naredijo za svoje zdravje, dobro počutje ter osebno zadovoljstvo. Ko se odločajo za estetski poseg, so v prvi vrsti bolj naklonjeni neinvazivnim in nekirurškim posegom, vendar pa tudi izvedbe le-teh ne želijo prepustiti komur koli, ampak se raje odločijo za usposobljenega strokovnjaka, ki mu zaupajo. Na tržišču je mnogo različnih aparatov za neinvazivne tretmaje. Na naši kliniki smo se na primer odločili za tiste, za katere vemo, da so najbolj učinkoviti in jih je mogoče kombinirati tudi z bolj invazivnimi posegi,« dodaja dr. Božikov.



Medi spa tretmaji so odličen quick fix

Medtem ko kirurški posegi še vedno veljajo za klasične posege na področju doseganja lepote, ki terjajo tudi večtedensko okrevanje, pa so aparati, s katerimi se izvajajo neinvazivni lepotni tretmaji, v zadnjem času dosegli neverjeten napredek. Kombinacija različnih energij, kot sta denimo ultrazvok in radio frekvenca, je lahko že dovolj za viden rezultat bolj napete kože na obrazu. Kako so v resnici učinkoviti? »Učinek pri neinvazivnem tretmaju, jasno, ni takšen kot če bi na primer naredili face lifting obraza. Medi spa tretmaji se predvsem uporabljajo kot t. i. quick fix. To pomeni, da se na primer nekaj dni pred kakšnim bolj pomembnim dogodkom, kot je denimo poroka, pomembna obletnica ali prireditev, odločimo za izboljšanje svojega videza. V takih primerih je njihova uporaba zelo smiselna, saj so učinki vidni takoj, brez bolečin in dolgotrajnega okrevanja,« pove dr. Božikov.


Neinvazivno pomlajevanje obraza – Exilis Ultra

Aparat Exilis Ultra, ki je v osrednji Sloveniji na voljo le v Kliniki Božikov, je namenjen in posebno prilagojen neinvazivnemu pomlajevanju obraza. Gre za najnaprednejšega izmed radiofrekvenčnih aparatov, ki so mu dodali še modalnost ultrazvoka. Aparat ima poseben majhen nastavek in je zato primeren za tretmaje celega obraza ali le delov obraza, kot so lica, spodnje veke in dekolte. Tretma je zelo nežen, tako da se lahko takoj po njem vrnete k vsakodnevnim opravkom. Terapija je všečna in zelo prijetna. Primerna je za vse, ki si želijo izboljšati tonus kože, za tiste, pri katerih so se pojavile prve gubice, in tudi tiste, ki razmišljajo o face liftu, saj je terapija dobra priprava na poseg, ki se lahko nadaljuje kot pooperativna nega.



Oblikovanje telesa s kombinacijo ultrazvoka in radiofrekvence - Exilis Ultra

Exilis Ultra se uporablja tudi za oblikovanje telesa, in sicer za učvrstitev tkiv in za topljenje odvečnih maščob na problematičnih delih telesa. Aparat deluje na podlagi radiofrekvence v kombinaciji z ultrazvokom. Deluje na principu kontroliranega segrevanja in hlajenja izbranega problematičnega dela telesa. Radiofrekvenca in ultrazvok omogočata, da energija doseže tudi globlja tkiva, zaradi česar se odvečne maščobe topijo, tkivo pa učvrsti. Tretma je telesu prijazen in prijeten, po njem se lahko takoj vrnete k vsakodnevnim opravkom. Metoda je primerna za vse, ki imajo ohlapno kožo (slab tonus), ki si želijo preoblikovati telo ali zgolj vzdrževati dober videz. Exilis Ultra zelo pogosto kombinirajo s sistemom LPG endermologija. Kombinacija obojega je denimo še posebej učinkovita pri oblikovanju stegen in zadnjice in da bistveno boljši rezultat, kot če bi uporabljali vsak tretma ločeno.


www.bozikov.com



bottom of page