top of page

Športni as

Sunseeker Predator 50


Sunseekerjevi družini Predator se je pridružil povsem nov vstopni model 50, za katerega pri britanski znamki pravijo, da postavlja nove standarde v razredu športnih cruiserjev nad 14 metri, kar potrjuje nedavno osvojeno priznanje na prestižnih nagradah Motor Boat Awards.



Pri Sunseekerju so ugotovili, da so se spremenile prioritete kupcev, ki so nekoč zahtevali odlično vodljivost in hitrost plovila, danes pa hrepenijo po udobju, prefinjenosti in enostavnosti upravljanja, zato so jim to tudi dostavili v dovršenem paketu pod imenom Predator 50.

Predator 50 razkazuje najnovejše oblikovne smernice Sunseekerja in očara s privlačno kupejevsko stransko linijo ter z zasteklenimi površinami, ki so dramatično razrezane v telo 16,5-metrske jahte, toda svojo inovativnost zares prikazuje na drugem področju. Dizajn namreč omogoča odprtje trde strehe, ki pričara povsem drugačno doživetje v interierju. S soncem obsijan salon tako predstavlja idilično mesto za sprostitev in zabavo gostov v objemu luksuza. Ob morebitnem slabem vremenu pa se preprosto zapre streho, a še vedno uživa v veličastnih panoramskih razgledih.



Britanci so res veliko truda vložili v to, da se njihov športni cruiser pelje tako dobro kot njegovi cestni ekvivalenti. Predatorja 50 bi po udobju lahko primerjali z rojakom Bentleyjem Continental GT, ki potnike ob premagovanju daljših razdalj razvaja v magičnem razkošju. Plovilo bo sicer na krov sprejelo do šest gostov, a hvale vredna je predvsem prostorna glavna suita z lastno kopalnico, kjer so bili uporabljeni le prefinjeni materiali svetovno priznanih proizvajalcev.


Še en vrhunec jahte predstavlja radodaren zunanji prostor z velikimi usnjenimi ležalnimi površinami na premcu kot tudi na krmi, kjer je v garaži lahko shranjen Williamsov tender za hiter skok na večerjo ali po opravkih. Kljub vsemu naštetemu bistvo športnega modela ostaja zmogljivost, zato so vgradili Volvova motorja, s pomočjo katerih se Predator v valove požene s hitrostjo 32 vozlov.


Ava Tomlje

Comments


bottom of page