top of page

Mitološka krasotica

Riva 90' Argo


Pri Rivi so ponovno dokazali, da so mojstri, katerim v svetu navtike ni para. Njihova najnovejša krasotica 90’ Argo namreč kljub nedavnemu debiju v sončnem Miamiju na račun svoje neustavljivo privlačne podobe in tehnoloških inovacij že gradi svoj legendarni status med prestižnimi flybridge jahtami.Novo delo moderne navtične umetnosti je ime dobilo po veličastni mitološki ladji Argo, s katero se je skupina herojev, imenovana Argonavti, skupaj z grškim vojskovodjem Jazonom pred trojansko vojno podala na iskanje slovitega zlatega runa. Novodobna legenda tako kot njena historična različica govori o hitri in izjemno dovršeni kreaciji, ki je zmožna premagovati daljše razdalje.


Po vzoru Antičnih Grkov so Rivini oblikovalci sledili lepotnim kanonom ustvarjalnosti in dizajna, ki veljajo še danes. Z novim projektom so želeli pričarati brezčasno estetiko in vrhunsko udobje, a pri tem niso hoteli žrtvovati praktičnosti.


Gre za najmanjši flybridge v prodajni paleti italijanske znamke, ki sledi oblikovnim smernicam večjih bratov 100’ Corsaro in nove zastavonoše 110’ Dolcevita. Kljub nekaj metrov manj – skupno v dolžino meri 28,5 metra, je tudi Argo prava palača na vodi, ki očara na prvi pogled s svojim impozantnim profilom v obliki puščice, ki napoveduje aerodinamične kvalitete in dinamične zmogljivosti jahte.Zgodba Arga se torej prične odvijati s pogledom na profil, ki nosi številne takoj prepoznavne elemente jahte, izmed katerih izstopajo velika okna na ladijskem trupu, ki v spodnje prostore spuščajo ogromno količino naravne svetlobe, kot tudi okna na glavnem krovu, ki v salonu merijo vse od tal pa do stropa in tako omogočajo dih jemajoče 360-stopinjske razglede.


Prav tam se prične novo poglavje, ki govori o značilni italijanski prvovrstnosti. Recite kar želite, noben drug proizvajalec ne ponuja tako izpiljenega oblikovanja in opreme interierja kot Riva. Zopet so sledili minimalističnemu receptu, ki v skoraj 40 kvadratnih metrov velikem prostoru ustvarja prefinjen in spokojen ambient. Les in usnje poskrbita za občutek topline, detajli nerjavečega jekla za dotik modernosti, medtem ko je barvna paleta naravnih tonov izbrana z namenom sproščanja in obedovanja v stilu. Celotno pohištvo je nastalo seveda izpod rok najbolj ekskluzivnih blagovnih znamk: Casamance, Penelopeoggi, Gentili Mosconi, Roda…Pot mimo velikodušne zofe v obliki črke L vodi od jedilnice za osem oseb, fantastične ladijske kuhinje in tehnološko izpopolnjene krmilne postaje vse do razkošne kabine lastnika, ki je pozicionirana na premcu glavne palube in se pohvali z lastno kopalnico in walk-in garderobo. A ker gre za izredno luksuzno plovilo, so pri Rivi spodaj zasnovali še eno magično master suito, ki jo dopolnjujejo tri kabine. Tudi tu so nadaljevali s filozofijo elegance, katero ustvarjajo angleški oreh, belo usnje, črni lakirani stropi in jekleni elementi. Še en vrhunec predstavljajo kopalnice, odete v prekrasen marmor v belo-sivem vzorcu Calacatta Australe.


Prav tako impresivne so tudi zunanje površine; tako na premcu kot krmi so namestili velike udobne zofe, medtem ko je kar 46 m2 veliki flybridge prejel ležalnika, okrogla tabureja in bar, nasproti katerega stojita zofa in miza za obedovanje na svežem zraku. Pred njima ima svoje mesto pilot ladje, ki bo ob izbiri najmočnejše pogonske enote upravljal s skupno 4.870 konjskimi močmi, ki mogočno Argo izstrelijo do najvišje hitrosti 30 vozlov.


Ava Tomlje

Commentaires


bottom of page