top of page

Sanje postanejo resničnost

Riva 50 Metri


Tekom 178 let rodovitnega ustvarjanja so pri italijanski Rivi svet razveselili z nešteto navtičnimi kreacijami, ki s svojo estetiko izražajo duh dolce vite, hkrati pa uvajajo številne vizionarske novitete. Prišel je čas za novo kraljico Rive, veličastno 50-metrsko superjahto.



Sanje ambicioznega oblikovalca Carla Rive, ki je v 60. letih zarisal še danes šarmantno jekleno jahto Caravelle, so se uresničile z njeno naslednico Riva 50 Metri, ki je največje plovilo v zgodovini znamke. Kljub izjemnim meram krasotica ohranja iste vrednote stila in inovativnosti, katerim dodaja posebno doživetje na morju, ki ga lahko pričarajo le najbolj spektakularne superjahte.

O tem se je mednarodna navtična skupnost lahko na lastne oči prepričala na odprtem muzeju beneške lagune, kjer se je 50-metrska jahta uveljavila kot prava navtična umetnina. Historične palače so služile kot perfektno ozadje za njen fascinanten profil, ki z elegantnimi linijami in radodarnimi dimenzijami jemlje dah. Rivina nova divizija superjaht se je s svojim prvim modelom res izkazala, kar potrjuje osvojena nagrada na prestižnem tekmovanju Boat International Design & Innovation. Žirija strokovnjakov je pohvalila odličnost spoja arhitekture, inženiringa in tehnoloških rešitev Rivine zastavonoše iz jekla in aluminija in jo izpostavila kot odličen primerek slovite estetike “Made in Italy”, pri kateri ni poudarjena le izbira najboljših materialov, ampak tudi pedantna pozornost do najmanjših podrobnosti.



Najnovejši Rivin dragulj je njen italijanski lastnik poimenoval Race, kljub temu da njen prvotni namen ni brzinsko rezanje valov, ampak ležerno križarjenje v objemu maksimalnega udobja, sproščenosti in miru. Pogonski sistem s 1.350 konjskimi močmi bo zmožen hitrosti 15 vozlov, kar je za plovilo te velikosti vse prej kot slabo.


Ava Tomlje



bottom of page