top of page

Raketa, preoblečena v jahto

Pershing 82 VHP


Znamka Pershing že več kot 30 let pooseblja idejo modernizma na vodi, ki postavlja nova merila v dizajnu, luksuzu in zmogljivosti. Svoje zmožnosti je ponovno dokazala s prenovitvijo modela 82 VHP, reaktivca morij, ki je obogaten z močnejšimi motorji in z novo zasnovo interierja.


Sprva razjasnimo, kaj pomeni kratica VHP v imenu modela. “Very High Performance” stoji za to, da nas opozarja, da gre za nevarno hitro jahto, zmožno premagati bariero 50-ih vozlov. To skupaj s propelerji Top System 95S omogoča nov duo motorjev MTU, ki generira 2.638 KM ob 2.450 vrtljajih na minuto. Da bi lahko uresničili te spremembe, je Pershingova ekipa oblikovalcev in inženirjev morala spremeniti postavitev v strojnici, višino garaže v krmi in položaj rež za dovod zraka.



Z enako visokimi standardi so se lotili prenove interierja, ki sedaj odraža sijoče razkošje s paleto sofisticiranih italijanskih proizvodov. Temen progast hrast, okrašen s številnimi lakiranimi detajli v temno sivi, ustvarja prefinjeno vzdušje v glavnem salonu, velikem odprtem prostoru, kjer se gostje lahko sprostijo in občudujejo prelep panoramski razgled, obkroženi z očarljivim pohištvom. Vse kose je dostavilo italijansko podjetje Poltrona Frau, na katerega se pri Pershingu že dolgo obračajo za najbolj prefinjene usnjene garniture ali lesene mize in stole. Dizajn notranjosti doseže svoj umetniški in ustvarjalni vrhunec pod palubo. Na dnu stopnic se nahaja prostor, ki omogoča dostop do štirih kabin. Hodnik je okrašen s francoskimi tapetami Èlitis z metalik vzorcem, ki se razprostirajo čez del površine. Bleščeč efekt, ki ga ustvarjajo, so dodatno poudarili z LED osvetlitvijo na tleh.

Tudi glavna suita je prejela enako obdelavo, skupaj z dvema velikima ogledaloma, ki povečujeta občutek velikosti prostora. Ta se, tako kot VIP kabina, pohvali z lastno kopalnico, medtem ko si jo bodo morali gostje v dveh manjših kabinah deliti. Nič ne de, saj so vse opremljene s čudovitimi mozaiki Bisazza, z dodatki Pomd’or in z umivalniki Antonio Lupi. V vseh prostorih so nadgradili tudi osvetlitev, ki ustvarja občutek miru in spokojnosti.


Ava Tomlje




bottom of page