top of page

Pièce de résistance

Custom Line 120'


Navtični koncern Ferretti je zadnjo izdajo prestižne razstave plovil v monaški kneževini obogatil z novo superjahto Custom Line 120’, ki je prava paša za oči in vir užitka za tiste, ki bodo na krovu, ko bo 38-metrska lepotica rezala valove z vso eleganco, udobjem in močjo, ki jo premore.



Nov dragulj v kroni znamke Custom Line, ki je znotraj skupine Ferretti znana po meri narejenih plovilih, ki uresničujejo vse želje lastnikov na račun neštetih personalizacijskih možnosti, je flybridge superjahta z imenom 120’, ki je bila zasnovana za raziskovanje čudes morja. S svojimi čudovitimi linijami in proporcijami, s prostornim luksuznim interierjem in z zmogljivim motorjem zagotavlja, da bo vsako potovanje doživetje, ki se ga človek zapomni za vekomaj.


Custom Line 120’ je prva kreacija, ki nosi podpis oblikovalskega studia Francesco Paszkowski. Tam so si zamislili impresiven sodoben, oster in minimalističen dizajn ladijskega trupa, katerega je navdihnil svet avtomobilizma kot tudi arhitekture. Povsem izčiščene linije dopolnjujejo radodarna okna, ki se na glavnem krovu raztezajo od tal do stropa, kar pri pogledu s profila zares pusti nepozaben vtis.



Poleg uresničitve stilističnih ciljev so bili zelo pozorni na stvaritev čim bolj aerodinamične oblike, ki bi omogočala odlično zmogljivost ob čim manjši porabi. Pri tem so si pomagali z implementacijo naprednih tehnologij in materialov, ki jih običajno uporabljajo za izgradnjo dirkalnih gliserjev. Izpostaviti je treba uporabo kompozita prihodnosti, ogljikovih vlaken, ki so cenjena zaradi svojih mehanskih lastnosti in majhne teže.


Inovativne rešitve pa se ne končajo tu; med kokpit in lounge so pod kotom 45 stopinj vgradili stekleno pregrado z nagibnim mehanizmom, ki lahko panelno ploščo povsem skrije v strop in tako ustvari ogromen, kar 80 kvadratnih metrov velik neprekinjen prostor, katerega vodilo je preprosto – uživanje na vodi. Na oblikovanje in opremo interierja so vplivali najbolj luksuzni rezidenčni projekti, tako da ne preseneča, da notranjost superjahte izgleda kot palača. Na glavni palubi, ki predstavlja srce plovila, je poleg formalne jedilnice, salona in kuhinje umeščena tudi lastnikova suita, ki prav tako sledi visokim estetskim standardom. Ko se spustimo po stopnicah navzdol, najdemo še štiri kabine za goste z lastnimi kopalnicami kot tudi radodarne prostore posadke, katere bo moralo biti na jahti te velikosti kar nekaj, še posebej, če lastnik želi, da ugodijo vsem njegovim kapricam.



Medtem ko se bo na flybridgu namakal v jacuzziju, se bo na primer hotel razvajati s kozarcem šampanjca, ali pa si bo zaželel malo adrenalinske zabave in bodo pomočniki iz garaže morali potegniti vodne igračke. Za lažjo predstavo o dejanski razsežnosti Custom Line 120’-ice lahko povemo, da garaža poleg jet skija za tri osebe hrani tudi skoraj 6-metrski gumenjak, če bo katerega od dvajsetih gostov, kolikor jih jahta sprejme, treba pobrati v bližnji marini.


Najnovejšo članico družine Custom Line, ki postavlja nove standarde na področju oblikovanja, udobja in zmogljivosti, poganja par 2.638-konjskih motorjev MTU, ki omogoča najvišjo hitrost 25 vozlov, hkrati pa ob pol manjši ekonomični potovalni hitrosti ponuja izjemno velikodušen doseg 1.100 navtičnih milj.


Ava Tomlje

bottom of page