top of page

Oddih na idiličnem krasu

Vili Sistiana in Friuli Karst


Izkusite Kras, deželo, kjer sta voda in burja v kamen izklesala neverjetne oblike, kjer na rdeči zemlji uspeva žlahtno vino in se na prepišnih podstrehah sušijo gastronomske dobrote. Od tod boste odnesli enkratne spomine, vonj po Jadranskem morju, šepet burje in slike kraške gmajne z lesketajočo modrino morja v daljavi. Prepustite se udobju kraških vil, kjer se toplina lesa in trdnost kamna prepletata s prijaznostjo in z gostoljubnostjo ljudi.Na robu kraške planote se nahajata idilični vili Sistiana in Friuli Karst, ki predstavljata popolno dopustniško rezidenco za družino, skupino prijateljev ali za poslovne partnerje, ki bodo uživali v prelepi kraški pokrajini, domu pršuta, terana in svetovno znanih kraških jam.


Vila Sistiana

Vila leži na vrhu hriba v vasici Sela na Krasu, zelo blizu meje z Italijo; pravzaprav je najbližje nakupovalno središče v italijanskem Tržiču (Monfalcone). Srednjeveška vasica Štanjel je oddaljena le petnajst minut vožnje, proti morju pa se razprostira pogled na Tržaški zaliv z gradom Miramare, ki je priljubljena izletna točka, in Devinom, kjer na visoki pečini nad morjem prav tako kraljuje grajsko poslopje, vredno ogleda.


Sistiana skupno sprejme enajst oseb, ki jim bodo na voljo štiri minimalistično opremljene spalnice z dvema ležiščema, tri pomožna ležišča in tri prostorne kopalnice. Skupni prostori v pritličju – jedilnica, kuhinja in dnevna soba so sodobno opremljeni, po celotni vili pa so vidne sledi znamenitega kraškega kamna.


Za zabavo skrbita hišni kino z mini videoteko in zunanji bazen na vrtu, od koder se odpira čudovit pogled na kraško pokrajino in bližnje morje. Sprostitev ponujajo tudi infra savna in štiri kolesa, s katerimi se lahko podate na raziskovanje narave v okolici, ki zagotavlja mir in odklop od vsakdanjega vrveža.


Gastronomske užitke si lahko pričarate na lastnem žaru, po želji pa vas oskrbnik popelje v domačo vinsko klet v sosednji vasici ali organizira degustacijo vin pri okoliških vinarjih in pršutarjih. V pol ure se lahko zapeljete v Vipavsko dolino ali Goriška brda, kjer lahko prav tako uživate v dobri hrani in pijači ter številnih kulturnih in naravnih znamenitostih. Kulinarični izlet si lahko obogatite še z ogledom ene od kraških jam v bližini.Vila Friuli Karst

V srcu kraške pokrajine v vasici Škrbina se nahaja vila Friuli Karst, moderno opremljena tradicionalna hiša s tipično opečnato streho. V hiši se lahko nastani največ dvanajst oseb, ki so jim na voljo štiri udobne spalnice z dvema ležiščema in štiri dodatna ležišča ter štiri lepo opremljene kopalnice. V dnevnem prostoru poleg jedilnice in kuhinje goste pričakata tudi finska savna in sobno kolo za vadbo.


Posebnost vile je dvesto let stara vinska klet, izklesana v živo skalo, kjer brbončice uživajo v degustiranju kraškega terana in v sušenih dobrotah lokalnih pridelovalcev. V vili vam po želji priskrbijo kuharja ali catering, lahko pa se sami preizkusite za velikim zidanim žarom na vrtu, ob katerem je moderen masažni bazen.


Če si boste želeli ogledati lokalne vasice in vinograde, vas v vili čakajo opremljena kolesa, lahko pa se predate tudi zabavi na morju z najemom jadrnice in preživite dan ob jadranju v Tržaškem ali Piranskem zalivu.


www.hisazrazgledom.com
bottom of page