top of page

Ultimativno razkošje

Mercedes-Maybach GLS


Ultimativno razkošje, ki ga uteleša oznaka Maybach, je našlo novo formo, saj je luč sveta ugledal terenski Mercedes-Maybach GLS, ki bo v prvi vrsti konkuriral Rolls-Roycevemu Cullinanu, Aston Martinovemu DBX-u, Lamborghinijevemu Urusu in drugim deluxe SUV-jem, ki v zadnjem času rastejo kot gobe po dežju.



Mercedes je pred štirimi leti oživil legendarno ime Maybach v ultra luksuzni različici Mercedes-Maybach S600, kateri so sledili številni konceptni kot tudi serijski avtomobili z ekskluzivnim značajem. Že tedaj se je v avtomobilski sferi pričelo šušljati, da bi lahko ekskluzivna divizija nemškega proizvajalca pripravila tudi SUV-ja, ki bi se uveljavil kot kralj njihove bogate palete športnih terencev. Leta 2017 je nekdanji prvi mož Mercedesa Dieter Zetsche dokončno utišal govorice s potrditvijo modela, ki bo združeval luksuz in eleganco razreda S z vsestranskostjo in zmogljivostjo SUV-ja.



Nova Maybachova igračka za petične kupce je tako bazirana na doslej najbolj prestižnemu GLS-u, kateremu dodaja pridih ekstravagantnosti. Ta prinaša posebne poudarke na zunanjosti vozila, a je svojo pot našla tudi v izpopolnjeno kabino, kjer vlada izjemno sofisticiran ambient. Ustvarjajo ga prvovrstno usnje v rjavo-bež kombinaciji, zlata ambientalna osvetlitev in lična kozarca za penino, integrirana med zadnja sedeža, ki sta s svojo prostornostjo in z udobnostjo prav primerna za prevažanje ljudi, ki se jim po žilah pretaka modra kri. Seveda ne manjkajo logotipi Maybach, da potniki slučajno ne bi pozabili, kakšno srečo imajo, da sedijo v tako premijskem vozilu.

Ava Tomlje



bottom of page