top of page

Križarjenje v stilu

Sunseeker 116 Yacht


Inovativno podjetje Sunseeker je pripravilo novo čudovito plovilo, krščeno za 116 Yacht, ki sofisticiranost na vodi popelje na nov nivo s svojimi takoj prepoznavnimi zunanjimi linijami, z odprtim planom in z elegantnim sodobnim interierjem. Ker je namenjeno ultimativnemu križarjenju v stilu, ki si ga lahko privoščijo le najuspešnejši posamezniki, so omogočili popolno personalizacijo tako notranjega kot zunanjega oblikovanja, da lahko tako povsem zadostijo željam in potrebam lastnika.



Znamka Sunseeker, danes poznana in cenjena širom sveta, je svoje korenine pognala leta 1969, ko je ustvarila model Hostess 17. Robert in John Braithwaite sta sanjala o stvaritvi nečesa povsem samosvojega, o postavitvi novega standarda in z uporabo revolucionarnih materialov in tehnologije jima je to tudi uspelo. In čeprav je od tedaj minilo skoraj pol stoletja, v katerem se je Sunseeker uveljavil kot največji proizvajalec plovil v Veliki Britaniji, ki zaposluje več kot 2.400 ljudi in je prisoten na petih kontinentih in 74 državah, ostaja zvest svoji pionirski filozofiji, ki je prisotna pri vsem, kar počne. Gre za stalno iskanje nečesa novega ter pogum biti drzen in drugačen.



Največjim in najbolj ekstravagantnim plovilom Sunseekerja, zbranim v liniji Yacht, ki združuje prvovrstni dizajn, inovacije in zmogljivost, se je pridružila 35-metrska lepotica 116 Yacht, ki predstavlja novo generacijo superjaht. Britanski mojstri so za osnovo vzeli preverjeno platformo izjemno popularne predhodnice 115 Sport Yacht in jo popeljali v prihodnost, ki je videti res spektakularna. Pri končnem izgledu impozantne jahte ključno vlogo igra nadgradnja, kjer najdemo res ogromno prostora za druženje; dvanajst gostov, kolikor jih sprejme jahta, bo lahko sončne dneve preživljalo ob baru, na številnih ležalnikih in v kar dveh jacuzzijih, zvečer pa bo odlično zatočišče predstavljal interier jahte, ki bi ga lahko opisali z besedama prefinjeni luksuz. Medtem ko bo v sodobno opremljeni ladijski kuhinji večerjo pripravljal chef in koktejle mešal njegov pomočnik, bodo srečni gostje lahko uživali v udobju velikodušnih zof in prekrasnega ambienta, ki ga gradi navtična kombinacija belih, modrih in rjavih elementov. Unikaten izgled jahte dopolnjuje sijajna zmogljivost pogonske enote, ki omogoča najvišjo hitrost 26 vozlov in premagovanje kar 1.250 navtičnih milj ob potovalni hitrosti 10 vozlov.


Ava Tomlje




bottom of page