top of page

Karbonska revolucija

Pershing 8X

Pershing je že pred časom svoje tekmece naučil, kaj vse je mogoče doseči z implementacijo lahkega karbona v konstrukcijo plovil. Sedaj so ti ponovno zeleni od zavisti, saj so ugledali najnovejšo iteracijo sijajne linije X, ki nudi neprekosljivo kombinacijo moči, udobja in dizajna.



Tisti, ki izbere Pershing, išče nekaj, kar druga plovila ne morejo ponuditi. Da bi zadovoljila želje in potrebe teh strank, je italijanska navtična znamka pred dvema letoma ustvarila ”Generacijo X”, linijo ekskluzivnih jaht z izvrstno zmogljivostjo in s prestižnim stilom. Znanilec inovacij je bil 16,5 metrov dolgi lepotec Pershing 5X, napredno kolekcijo jaht pa je že kmalu dopolnil večji model 9X, ki je razširil ponudbo in osvojil nove stranke na svetovnem navtičnem trgu, kjer je Pershing utrdil svoj častitljiv položaj ene najbolj uspešnih blagovnih znamk.


Sedaj je napočil čas za novo poglavje uspešne zgodbe z različico 8X, ki kot svoja predhodnika postavlja nove meje mogočega. Na okrogli 50. izdaji nemškega salona plovil Boot Düsseldorf so bile vse oči uzrte v to 25-metrsko kreacijo, ki kar kipi od življenjske energije in želje po raziskovanju morja. Njene športne linije in aerodinamični profil so bile vir mnogih pogovorov, toda še bolj kot to je navdušilo dejstvo, da je 8X zgrajen popolnoma iz karbona. To nima implikacij zgolj za doseg nižje teže, višje hitrosti in manjše porabe goriva, ampak pomeni tudi večjo prostornino, saj omogoča oblikovanje večjih in udobnejših prostorov.


Pershingov inovativni produkt tako na področju stila kot zmogljivosti na krov sprejme do 16 oseb, katerim so na voljo številni kotički za sproščanje. K poležavanju vabijo radodarne usnjene blazine na krmi in premcu, kot tudi na flybridgeu, kamor se dostopa preko lično zasnovanih stopnic, integriranih v sam dizajn plovila, ki tako zavzemajo minimalno količino prostora. Potniki željni lastnega upravljanja magnetične jahte, ki je po besedah Pershinga izredno enostavno in zabavno, bodo to lahko storili na s soncem obsijanem flybridgeu ali na glavni palubi v tehnološko naprednem kokpitu. Ob tem jih bosta lahko spremljali dve osebi, saj sta obe krmilni postaji opremljeni s tremi udobnimi sedeži.



Bolj avanturistično naravnani gostje bodo medtem lahko uživali v zabavi na vodi z jet skijem, ki je parkiran v garaži poleg Williamsovega tenderja. Poleg tega Pershing z modelom 8X uvaja povsem nov način relaksacije v morju, saj ladijski trup z zvočniki omogoča poslušanje glasbe med plavanjem ali ob potapljanju.


Po sončnem zahodu bo v varno zavetje interierja vabil estetsko dovršen ambient v naravnih tonih, ki je na glavni palubi razdeljen na tri prostore – na že omenjeno krmilno postajo ter jedilnico in velik lounge z zofo v obliki črke C. Stopnice vodijo v spodnjo palubo, kjer utrujene goste pričakajo štiri luksuzne kabine in tri kopalnice, vse odete v najboljše materiale. Lastnikova suita, ki v širino meri kar 20 kvadratnih metrov, poleg postelje za kraljevsko spanje razvaja z walk-in garderobno omaro, z veliko televizijo in s prelepim počivalnikom.


Ker so Pershingi širom sveta znani po svojih zmogljivostih, je seveda tudi pogon v modelu 8X prava mojstrovina. Serijsko je vgrajena dvojica motorjev MTU s skupno 4.870 konjskimi močmi, ki plovilu daje najvišjo hitrost 45 vozlov, medtem ko bo na zahtevo mogoče naročiti še zmogljivejšo enoto, ki jahto porine vse do hitrosti 48 vozlov, vendar ob tem ponuja nekoliko manjši doseg v višini 310 navtičnih milj.


Ava Tomlje



bottom of page