top of page

Ključ do ravnovesja kože

Intimna nega


V razsežnosti človeškega obstoja obstaja svet oskrbe, ki pogosto ostaja skrit očem, vendar ima globok vpliv na naše splošno zdravje, udobje in samozavest. To skrito področje ni nič drugega kot intimna nega, vidik osebne higiene in dobrega počutja, ki ne bi smel biti nikoli potisnjen v ozadje. Intimna nega ima namreč ključno vlogo pri varovanju našega telesnega zdravja in negovanju našega splošnega zadovoljstva. Zato se poglobimo v večplastne vidike intimne nege in odkrijemo njen pomen kot svetilnika zdravja, simbola opolnomočenja in sredstva za sprejemanje polnosti življenja.Intimna nega ni bistvenega pomena samo za ohranjanje fizičnega zdravja, ampak ima pomembno vlogo tudi pri izboljšanju čustvenega počutja, samozavesti in splošne kakovosti življenja. Sprejemanje dobrih navad intimne nege prispeva k občutku opolnomočenosti in pomaga ustvariti temelje za bolj zdrav in udobnejši obstoj.


Redne higienske prakse lahko zmanjšajo tveganje za okužbe sečil, glivične okužbe in druge prekomerne rasti bakterij ali glivic. Ustrezno nežno čiščenje in pravilno osušenje intimnih delov lahko eliminira draženje kože, drgnjenje in vnetja na intimnih predelih. Dobra intimna nega hkrati pomaga ohranjati naravno pH ravnovesje genitalnega področja, ki je pomembno za ohranjanje zdrave kože. Občutek čistosti in svežine pa lahko poveča samozavest in prispeva k dobremu počutju. Zato naj se stimulira odprte razprave o intimni negi, ki pomagajo zmanjšati stigmo okoli teh tem in spodbujajo posameznike, da poiščejo pomoč in podporo brez zadrege. Z rednim samopregledovanjem in zavedanjem sprememb je mogoče namreč zgodaj odkriti morebitne težave in po potrebi omogočiti zdravniško pomoč.Skrb za intimno nego bi morala biti na prvem mestu tako pri moških, kot pri ženskah. Ker so intimni dela telesa posebej občutljivi in imajo nižji, bolj kisel pH (med 3 in 5) v primerjavi z ostalo kožo, potrebujejo nežno in zmerno nego. Zato niso primerna klasična mila za umivanje telesa, ampak blaga in namenska mila, ki naj ne vsebujejo agresivnih kemikalij ali dišav.


Kot odlična izbira se izkažejo izdelki za intimno nego danskega proizvajalca ABENA, ki pomagajo vzdrževati higieno doma in na poti. Intimno milo ABENA s priročnim dozirnikom, ki je na voljo v dveh velikostih embalaže, ima zaradi prisotnih naravnih mlečnokislinskih bakterij pH 3 do 4 in s tem pomaga vzdrževati naraven zaščitni kislinski plašč sluznice in kože, hkrati pa omogoča učinkovito, a blago čiščenje intimnega predela. Je dermatološko testirano ter ima prestižen nordijski okoljski znak »Nordic Swan Ecolabel« in priporočilo združenja za astmo in alergije »Asthma Allergy Nordic«. Ko ste na poti, v telovadnici, službi pa so zelo priročni vlažni intimni robčki ABENA, ki imajo pH 4 do 5 in so iz 100% viskoze, pridobljene iz dreves. Diskretna embalaža je zaradi majhne velikosti zelo primerna za v torbico. Vsi izdelki za intimno nego ABENA se ponašajo tudi z oznako Vegan Society, kar pomeni, da ne vsebujejo sestavin živalskega izvora in niso preizkušeni na živalih.Poleg pravilne higiene lahko zdravo ravnovesje dobrih bakterij ohranjate tudi z uporabo bombažnega spodnjega perila, ki omogoča koži dihanje, ter z izogibanjem preveč tesnim in nezračnim oblačilom, ki lahko povzročijo draženje kože zaradi trenja in zadržujejo vlago.
Comments


bottom of page