top of page

Ikona na obzorju

Veličastna jahta 155 Yacht je največja in najbolj napredna jahta, ki so jo pri britanskem proizvajalcu luksuznih jaht Sunseeker kadarkoli proizvedli. Idealna za križarjenja na dolgih razdaljah, z najnovejšo generacijo zasnove trupa, omogoča doseči prej nedosegljivo. Resnično čudovit primerek vrhunskega dizajna in inženiringa, kjer je vsaka podrobnost nič manj kot izjemna.


Prvi predstavnik Sunseekerjeve zastavonoše, velikanske 47-metrske super jahte, je naročil eden največjih ljubiteljev znamke, ki ji je zvest že trideset let – v tem času jih je zamenjal devet. Govorimo o navtičnem navdušencu z globokimi žepi, ki sliši na ime Eddie Jordan. Vsem poznana zvezda Formule 1, TV osebnost in poslovnež, je za možnost, lastiti si prvi primerek modela 155 Yacht in ga oblikovati po svojih željah, nakazal 36 milijonov evrov. Kaj pa je dobil za to vrtoglavo ceno?Luksuz, raztegajoč se na treh nadstropjih, kjer je pustil svoj osebni pečat ne samo na dekorju, ampak tudi pri razporeditvi samega prostora. Za začetek si je zamislil zunanjo barvno kombinacijo bele in ledeno modre, ki bo pritegovala pozornost v vsaki luki, v kateri se bo zasidrala. Seveda pa mora biti z eksterierjem usklajen interier, zato se je Jordan odločil za nežno barvno paleto s poudarki modre, sive in zelene, ki ustvarijo šik morski ambient.


Veličastno plovilo poleg osupljivega stila v izobilju ponuja tudi prostornost; dvanajst gostov se bo prepustilo ultimativnemu razkošju, medtem ko bo deset članov posadke poskrbelo, da bo izpolnjena prav vsaka njihova muha. Bivali bodo v udobnih in svetlih petih kabinah, izmed katerih je seveda najbriljantnejša lastnikova, ki se pohvali z veliko kopalnico in s privatno teraso, ki ponuja spektakularen razgled na odprto morje.


Medtem ko je elegantna namestitev nedvomno ena izmed najbolj privlačnih značilnosti Sunseekerjeve jahte, pa ta izstopa z raznolikimi možnostmi zabave in sprostitve. Potniki lahko lovijo sončne žarke in se namakajo v jacuzziju, uživajo v adrenalinski vožnji z jet-skiji, se sproščajo ob kozarcu vina v enem izmed salonov, žurajo v lastni diskoteki ... in ob tem lahko preplujejo do štiri tisoč navtičnih milj, kar pomeni, da če štartajo iz Monaka, kjer je Eddijeva jahta zasidrana, lahko v dobrih dveh tednih brez postanka, ob plovbi z 10 vozli, na kopno stopijo na idiličnem karibskem otoku Antigua. Mislim, da lahko z gotovostjo rečemo, da jim ne bo dolgčas.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page