top of page

Gourmet čokoladne pregrehe

Teta Frida


Teta Frida, poznana po svoji popolni predanosti 100-odstotno naravnemu, je v Celju, po Mariboru in Ptuju, odprla že svojo četrto čokoladno kavarno. Čokoholiki so pred njenimi vitrinami »v težavi in skušnjavi«. Izbira med popolnoma naravnimi slaščicami, sladoledom in čokoladnimi kreacijami zagotovo ni enostavna. Teta namreč dnevno pripravlja več kot 40 svežih in 100-odstotno naravnih sladic in več kot 30 različnih vrst popolnoma naravnega sladoleda. V Fridinem čokoladnem kotičku najdete več kot 100 različnih unikatnih sladkih daril, ki so lahko izvrstno presenečenje za vaše najdražje.



Poznate prvo pravilo, od katerega Teta Frida nikoli, ampak res nikoli niti za milimeter ne odstopa? To je njena zaveza k 100-odstotno naravnemu. Ko je ustvarila prvo sladico, je skrbno izbrala le popolnoma naravne sestavine in takšne so danes vse njene sladice. Nove uredbe EU, ki prepoveduje transmaščobe, Teta Frida ne potrebuje, saj transmaščob ne uporablja že od nekdaj. Prav zato v njenih sladicah nikoli ne boste našli mnogo cenejše margarine, temveč pravo maslo. Prav tako si Frida ne »pomaga« s poceni palmovim oljem iz netrajnostne pridelave, ki je med glavnimi krivci za izginjanje tropskega gozda. Krema, narejena s poceni rastlinsko smetano, je seveda cenejša, vendar Frida prisega na pravo smetano iz mleka, ki daje žametno strukturo in poln okus. Ali poznate tisti neprijeten pekoč občutek na jeziku, ki ostane po »umetni« sladici? Tega pri Fridi ni, pri njej vas bo navdušila eksplozija bogatih naravnih okusov sadja, oreščkov in kakava. Zakaj bi dodajali umetno aromo pistacije in umetno zeleno barvo, če pa ima 100-odstotno pistacijevo maslo čudovit okus in barvo? Cena bi bila res veliko nižja, a Frida daje prednost naravni kakovosti in tako njene sladice ne vsebujejo umetnih barvil in sijočih dodatkov ter nobenih konzervansov in stabilizatorjev.



Teta Frida uporablja samo najboljšo gourmet čokolado s kakavom iz trajnostne pridelave in ne poceni nadomestkov. Potrditev za njene izdelke vrhunske kakovosti je tudi letos v Londonu prejeta prestižna mednarodna nagrada, ki jo podeljuje Academy of Chocolate. Nagrada za Praline tortice in Čok’n’rolls je Teto Frido uvrstila v sam vrh svetovne elite gourmet proizvajalcev čokolade.


Teta Frida je povezana tudi z majhno afriško vasico Molly – Koyata, ki leži globoko v tropskem gozdu in daleč od civilizacije na severu Liberije. Največje upanje za lepšo prihodnost tamkajšnjih otrok predstavljata nasad kakava in kave. Teta Frida vasico izdatno podpira z nakupom opreme, sadik, logistiko in z dostopom do ustreznega znanja, zlasti pa z omogočanjem odkupa pridelka po poštenih cenah. Z vsakim nakupom Fridinih izdelkov je tako upanje za njihov boljši jutri večje.


www.tetafrida.eu


bottom of page