top of page

Edinstveno doživetje na vodi

Sunseeker 74 Sport Yacht


Na slavnostni 50. izdaji salona plovil Boot Düsseldorf, eni najpomembnejših prireditev na koledarju navtične industrije, bodo obiskovalci lahko oči napasli na novemu predstavniku Sunseekerjeve bogate prodajne palete – na modelu 74 Sport Yacht, ki že na prvi pogled očara s svojim veličastnim športno-elegantnim videzom.



Izmed osmih modelov, ki jih bodo pri Sunseekerju konec januarja razkazali v nemškem Düsseldorfu, bo zagotovo najlepše sijala 23-metrska mojstrovina z imenom 74 Sport Yacht, ki razkazuje najnovejše oblikovalske smernice britanske znamke. Te kljub flybridgu ustvarjajo izredno dinamičen izgled, ki s samozavestjo priča o spretnostih plovila.


Pri snovanju športne, a hkrati elegantne 74-ice, so oblikovalci in inženirji dobili direktivo ustvariti jahto, kjer se tehnologija in lepota združita v popolno ravnovesje, kjer nič ni prepuščeno naključju in kjer križarjenje postane resnično edinstveno doživetje. In sodeč po videzu in specifikacijah, jim je nič kaj skromne smernice uspelo uresničili.

Ker je prijetno druženje ključni element novega delegata linije Sport Yacht, so temu namenili zelo veliko prostora, tako zunaj kot znotraj. Na krmo so postavili radodarno blazino za sončenje, medtem ko je premec prejel še zajetno zofo v obliki črke U skupaj z mizico, na katero bodo gostje lahko odložili svoje koktejle. Flybridge ne bo ponujal zgolj užitka v vožnji ob nežnem božanju sonca, ampak se bo na račun svoje veličine dokazal tudi kot idealen prostor za zabavo in sprostitev v stilu.




Ob morebitnem slabem vremenu bodo gostje zavetje našli v interierju jahte, ki uteleša odličnost Sunseekerja. Eleganca se oblikuje v sodobnem osebnem prostoru, kjer je vsaka podrobnost odraz estetskega namena. Velika okna spuščajo v luksuzni salon veliko naravne svetlobe, hkrati pa ponujajo čudovite poglede v prav vse smeri. Ob tem inovativni mehanizem vrat, ki se lahko povsem skrije v tla, omogoča, da v naravne tone odeta notranjost postane eno z zunanjostjo.


Na spodnji palubi medtem najdemo moderno opremljeno ladijsko kuhinjo in jedilnico ter tri prestižne kabine z lastnimi kopalnicami. Ker pa pri Sunseekerju stremijo k čim večji fleksibilnosti, je mogoče jedilnico po želji zamenjati z dodatno kabino, kar pomeni, da na jahti lahko v vsem njenem udobju in luksuzu tudi čez noč uživa osem gostov, za katere skrbita dva člana posadke.


Zapeljiva lepotica 74 Sport Yacht svoj odličen paket, s katerim bo največjemu britanskemu graditelju plovil zagotovo pripeljala mnogo novih strank, zaključuje z vgradnjo zmogljive pogonske enote, zaradi katere bo jahta valove krotila s hitrostjo 38 vozlov.


Ava Tomlje

bottom of page