top of page

Dobrodelna indijska lepotica

Svet je Priyanko Chopro spoznal kot mlado lepotno kraljico, kmalu pa je z vrhunsko bravuro v Bollywoodu in kasneje v ameriški kinematografiji presenetila tudi najstrožje kritike. A svetovna slava ji ni spremenila prioritet in tako indijska krasotica ostaja ambasadorka dobrodelnosti s pomembnim sporočilom poguma, prepričanja in vztrajnosti.



Priyanka Chopra je danes mednarodna zvezda, a to se ni zgodilo kar čez noč. Kot hči zdravnikov v indijski vojski je celotno otroštvo spoznavala nove kraje, saj se je družina mnogokrat selila. Sprva je živela v različnih indijskih mestih, pri trinajstih letih je prečkala tudi Atlantik, da bi svoje mesto našla v Združenih državah. Po dokončani srednji šoli se je odločila vrniti v domovino, kjer je vpisala svojo dolgoletno željo - študij aeronavtičnega inženiringa. A v zvezdah je bila zapisana drugačna življenjska pot, ki se je kmalu začela uresničevati. Mama je namreč 17-letno najstnico spodbudila, da se prijavi na lepotno tekmovanje Miss Indije. Zmaga jo je vodila na svetovni izbor, kjer je bila okronana za najlepšo na svetu. Začele so padati ponudbe za filmske vloge in Priyanko je zaneslo v svet kinematografije.


Pri enaindvajsetih je prvič pokazala svoj talent v bollywoodskem filmu The Hero: Love Story of a Spy, kateremu so sledile mnoge nekonvencionalne vloge, s katerimi je vzbudila zanimanje svetovne javnosti. Po upodobitvi resnične boksarske šampionke Mary Kom, ki ji je prinesla zajeten kup nagrad, so se ji odprla še vrata v glasbeno industrijo. Leta 2013 so se nočni klubi zibali v melodijah njenega hita Exotic, ki ga je posnela skupaj z raperjem Pitbullom. Izreden potencial za megazvezdo je prepoznala uspešna ameriška TV mreža ABC in Priyanko hitro zavarovala s pogodbo, ki se je rezultirala v glavni vlogi v napeti akciji Quantico. S tem je pisala zgodovino, saj je kot prva Indijka zavzela najpomembnejše mesto v vodilni ameriški seriji. Tako se je po skoraj 50 bollywoodskih filmih odpravila na pohod v Hollywood.


V tem obdodbju je Priyankina slava eksplodirala. Poleg izjemnega uspeha na televiziji je navdušila kot vodilna antagonistka v celovečercu Baywatch, ki smo ga letošnje poletje gledali na velikih platnih. A zavzeta igralka je dala še v višjo prestavo in se lotila dodatnih projektov. V Indiji je ustanovila svojo produkcijsko hišo, ki že žanje uspehe, in tako dokazala, da je res vsestransko nadarjena oseba. A kar je najpomembneje, ob vseh teh obveznostih ni pozabila na svojo željo, spremeniti svet na bolje, ki jo prežema že od otroštva, ko so ji dobrodelno noto vcepili starši. V štirinajstih letih, odkar aktivno sodeluje z UNICEF-om, je pomagala v mnogih kampanjah, predvsem blizu ji je spodbujanje zavesti o pravicah otrok do zdravstvene oskrbe in izobraževanja. Pretresti želi tudi še vedno rigiden svet filma, ki ne zagotavlja enakosti med spoloma ne med različnimi rasami. Čudovita, tako navzven kot navznoter, je Priyanka Chopra s svojim potiskanjem mej in z borbo proti stereotipom prava inspiracija za ženske po vsem svetu.

bottom of page