top of page

Popoln dan na plaži

Angiolina


V osrčju prekrasne, kulturno bogate Opatije se skriva bujen park Angiolina, ob njem pa istoimensko kultno kopališče iz daljnega leta 1884, ki so ga novi lastniki – kreatorji prvovrstnega butičnega hotela in priznane morske restavracije Bevanda, povsem renovirali in iz njega ustvarili elitno zbirališče na jadranski obali.Opatija, danes poznana kot biser Jadrana in kraljica hrvaškega turizma, je zaradi blage klime, idealnega geografskega položaja med morjem in gorovjem, kombinacije zgodovinskih zgradb in modernih zabavišč, bližine narodnih parkov in bogatega turističnega programa, idealna destinacija tekom celega leta. Začetek turistične tradicije tega obmorskega mesta sega več kot stoletje v preteklost, ko se je leta 1844 premožni trgovec Ignacio Scarpa odločil, da se bo na oddih iz 14 kilometrov oddaljene Reke vozil v čudovito Opatijo. Tam je v bližini cerkve svetega Jakoba zgradil vilo, ki jo je imenoval po svoji pokojni ženi Angiolini, in s tem postavil temelje hrvaškega Monte Carla. Šarm Opatije je kmalu odkrila avstro-ogrska elita, ki je na mondenem letovišču pustila velik pečat. Z izgradnjo razkošnih zdravilišč in sanatorijev ter čudovitih rezidenc je turistični sloves mesta ob prelomu devetnajstega in dvajsetega stoletja segal že daleč po Evropi in privabljal aristokracijo. Čudovita arhitektura z bogato dediščino pa še danes predstavlja pomemben magnet za obiskovalce.


Ena od največjih atrakcij mediteranske oaze, ki leži v Kvarnerskem zalivu ob vznožju gore Učke, obkrožajo pa jo številna slikovita mesteca in naselja, povezana z 12 kilometrov dolgim obalnim sprehajališčem Lungomare, je ravno zgodovinsko pomembna Villa Angiolina, ob kateri se nahajata čudovit park s številnimi eksotičnimi rastlinami kot tudi leseno kopališče, ki je bilo leta 1989 uničeno v požaru. Pred dvema letoma so lastniki bližnjega petzvezdičnega hotela in mediteranske restavracije Bevanda zgradili njegovo repliko, s čimer je kopališče ponovno postalo središče opatijske promenade. Z namenom spoštovanja tradicije so obdržali historične avstro-ogrske elemente, obenem pa jih obogatili z modernimi. Dvonadstropna gradnja na 1.500 kvadratnih metrih prostora čez dan deluje kot kultno kopališče, ki obiskovalcem omogoča nastavljanje sončnim žarkom na udobnih belih blazinah, srkanje osvežilnega koktejla ali predajanje gastronomskim užitkom. Za popoln dan na plaži pa so v kompleks vključili še brivski salon in tattoo studio. Ko pade mrak, se Angiolina prelevi v edinstveno destinacijo nočnega življenja, ki gosti priznane glasbene izvajalce, prav tako pa omogoča kreacijo nepozabnih dogodkov in praznovanje jubilejev v stilu.Po zabave polni noči bo spokojen oddih zagotovil le streljaj oddaljen butični hotel Bevanda, ki je nastal na temeljih istoimenske restavracije, ustanovljene leta 1971. Dobro poznano ime jadranske gostoljubnosti so pred šestimi leti obogatili z desetimi suitami, za realizacijo katerih stoji lokalni podpis – arhitekti iz Reke so zasnovali dizajn, lokalna podjetja pa so realizirala vizualno podobo hotela. Vse sobe, ki ponujajo čudovit pogled na Kvarnerski zaliv in zagotavljajo maksimalno udobje, so poimenovali po slavnih osebah, ki so tekom svojega življenja obiskale Opatijo in se jim tako poklonili. Vrhunec ponudbe predstavljajo prostorne deluxe suite, ki so opremljene tudi z jacuzzijem. Ekskluzivni dizajn je oplemeniten z materiali najvišje kakovosti, z vrhunskim avdio in TV sistemom Loewe, dovršenimi kavnimi aparati Illy, z bogato založenim mini barom in z luksuzno francosko kozmetiko Lanvin.


Gastronomska ponudba hotela z vrhunsko restavracijo Bevanda na čelu je prav posebna zgodba. Epicenter kulinaričnih čarovnij je velik prostor s 120 sedeži, ki se razprostira ob morju in gostom ob uživanju v jedeh nudi sijajen pogled na zaliv. Koncept Bevandine kuhinje se osredotoča na stalno iskanje lokalnih sestavin odlične kakovosti in njihovo pripravo s poudarkom na čistih, izvirnih okusih. Posebno pozornost namenjajo svetovno znanim specialitetam – kvarnerskim škampom, viškemu jastogu, malostonskim ostrigam, istrskim morskim ježkom in jadranski tuni. Ponos restavracije je tudi vinska klet, ki hrani več kot 750 etiket in tako predstavlja najbogatejšo in najbolj raznoliko izbiro vin v regiji. Čuvaj te impresivne vinske zgodbe je menedžer F&B Klaudio Jurčić, ki je prav tako štirikratni hrvaški prvak v sommelierstvu.


Resen koncept, pristop in vlaganja so obrodili resne rezultate. Hotel Bevanda je danes brez dvoma eden najlepših hotelov na Jadranu kot tudi del prestižne skupine Relais & Châteaux.

Comentarios


bottom of page