top of page

Adijo, želodčne težave

Center za naravno medicino


Želodčne in črevesne težave so postale zelo pogoste v sodobnem svetu izobilja živil, kemijskih dodatkov v živilih, plastičnih pakiranj živil, onesnaženih voda in naraščajočega števila toksinov v okolju, toda na drugi strani so prilagoditvene sposobnosti črevesja zelo velike.



Notranjost črevesja sestavlja milijarda bakterijskih mikroorganizmov, ki sodelujejo s samim telesom. Izredna nagubanost sluznice ponuja velike površine, kjer se lahko izvajajo prebavne in imunske reakcije. Natančno določeni predeli hrbtenjače izvajajo živčno refleksno komunikacijo dogajanja v črevesju. Poleg vsega najdemo v črevesju vse tiste hormone, ki se nahajajo tudi v možganih. Tako je črevesje trdna obramba in zaščita pred zunanjimi vplivi vse dokler je ravnovesje med telesno obrambo in škodljivimi vplivi okolja v prid obrambe.


Ko škodljivi vplivi pričnejo uničevati obrambne mehanizme sluznice, se prične pisana paleta simptomov in težav. V Centru za naravno medicino ugotavljajo intolerance na živila s pomočjo elektroakupunkture. Živila, ki obremenjujejo črevesni imunski sistem, terapirajo s pomočjo bioresonance, naravnega načina razbremenitve živila v telesu z namenom, da se telo lažje zazdravi. V tem času je potrebno najdeno živilo, ki povzroča težave, opustiti, včasih ga je potrebno opustiti za dalj časa ali za stalno.


Vitamini, minerali in druga prehranska dopolnila so nujno potrebni za vzpostavitev zdravja, saj današnja pridelava sadja in zelenjave ne zagotavlja več zadostne vsebnosti vitaminov. Preveriti oziroma stestirati je potrebno vsa prehranska dopolnila in uskladiti njihov vnos. Na drugi strani pa je celotno prehransko svetovanje potrebno prilagoditi popolnoma individualno, kjer iščemo odgovore, ali pacient želi izgubiti odvečne kilograme ali jih pridobiti, ali presnavlja energijo hitro ali je počasen presnavljalec, ali je že v osnovi na posebnem prehranskem režimu (ne uživa mesa ali obratno).



Ob pregledu preverijo, ali so pacientove tegobe lahko posledica hrbteničnih ali mišičnih težav. Tako pacienta pregleda tudi osteopat, ki z globokim in s površinskim tipanjem preišče trebušno votlino in celotno hrbtenično mišičevje kot tudi opazuje morebitno ukrivljenost hrbtenice. S pomočjo opazovanj sklepa o tem, da so nekatere črevesne težave, kot sta na primer zaprtje, gastritis itd., rešljive tudi preko sproščanja gladkega mišičevja organa ali hrbteničnih predelov. Osteopatovo delo je pomemben del razjasnjevanja izvora težav in uspešnega reševanja.


V Centru za naravno medicino uspešno obravnavajo gastritis, glavobole, povezane z gastritisom, razdražljivo črevo, intolerance na živila, ulcerozni kolitis, zaprtja in druge težave. Njihove terapije, bazirane na znanjih iz naravne medicine, ki jih je ustanoviteljica centra dr. Antonina Rome pridobivala pri prof. Gröberju na Akademiji za mikrohranila v Nemčiji, Inštitutu za regulativno medicino prav tako v Münchnu in na švicarski kliniki za biološko medicino pri dr. Rau, tako predstavljajo odlično dopolnilo klasičnemu zdravljenju z zdravili, kar komplementarnost tudi pomeni.


Dr. med. Antonina Rome

www.ckm.si




bottom of page