top of page

Unikatnost z ekološko noto

Sens


»Obleka, ki izostri moj karakter,« je bistvo nove ekološke kolekcije oblačil Sens zajel Sebastian Cavazza. Igralec, ki pooseblja strastnega zapeljivca, zna prepričati v mnogoterih vlogah, ki so mu zaupane. Njegova načela in pogled na okoljsko problematiko so botrovali k odločitvi, da sprejme vlogo ambasadorja eko kampanje slovenske oblikovalske hiše moških oblek in modnih dodatkov Sens.


Modna oblikovalka in ustanoviteljica Sensa Zlata Zavašnik z ambasadorjem Sebastianom Cavazzo

Blagovno znamko Sens, ki jo opredeljuje ekstravagantna funkcionalnost, je pred 26 leti ustanovila modna oblikovalka Zlata Zavašnik. Že od samega začetka oblači predvsem moške, ki iščejo individualnost, drugačnost in visoko kakovost, saj je posebnost Sensa, da poleg klasičnih ponuja tudi trendovske obleke v vseh velikostih in za vse postave. Danes svojim strankam ponuja bogato izbiro več kot 1.200 različnih modelov moških srajc in oblek s podpisom gospe Zavašnik, ki pravi, da slovenski moški radi odstopajo od klasike, in nadaljuje, da jih večina nosi obleke ob posebnih priložnostih, ko želijo izstopati iz povprečja. Hkrati vedno bolj opaža spremenjen odnos do varovanja našega planeta in ozaveščenost ljudi, ki raje posegajo po unikatnih izdelkih, ki jih bodo lahko nosili dolga leta.



Ker želi uveljavljena kreatorka preko modnega ustvarjanja vplivati na socialne razmere v svetu, je v skladu s temi smernicami zasnovala ekološko kolekcijo oblačil Sens, pri kateri glavno vlogo igra karizmatični Sebastian Cavazza. Poleg okolju prijaznega koncepta je ambasadorja prepričal osebni pristop in edinstveno oblikovanje idejne vodje Zlate Zavašnik. Skovala se je trajnostno naravnana zgodba, ki v ospredje postavlja odlično kakovost, a hkrati ozavešča o okoljski problematiki. Izmed vseh stvaritev nove linije je Cavazzo najbolj navdušil suknjič s kapuco, ki je klasično eleganten, a obenem športno razigran. Navdušujejo ga unikatni detajli, izviren dizajn in nenazadnje ekološka nota, ki je dodana vrednost današnje potrošnje.



Sens je tako z novo kolekcijo še povečal izbor moških oblek, suknjičev in hlač, izdelanih iz ekološke tkanine. »Vesela sem, da lahko oblikujem moške obleke, ki niso predmet množične potrošnje, saj jih oblečemo predvsem za posebne priložnosti. Tekstil je velik onesnaževalec okolja, zato produkcijo tkanin prilagajamo novim standardom in normativom, saj je veliko kemikalij prepovedanih,« zaključi direktorica Sensa Zlata Zavašnik.




bottom of page